Hirdetés

Az Nvidia fel szeretné vásárolni az ARM architektúra mögött álló céget?



|

A hírek szerint már folynak a tárgyalások, de nagy valószínűséggel nem lesz olcsó mulatság ez az egész.

Hirdetés

Az ARM nevű vállalat már elég régóta foglalkozik különböző CPU-architektúrák tervezésével, amiket olyan jól ismert cégek is hasznosítanak, mint a Samsung és az Apple. Nagyjából négy évvel ezelőtt a SoftBank felvásárolta a brit céget, ám egy friss beszámoló szerint elképzelhető, hogy hamarosan ismét tulajdonosváltás történik.

Hirdetés

A Bloomberg információi szerint ugyanis az Nvidia fel szeretné vásárolni az ARM-ot, és már javában egyezkedik az adásvételt illetően. A SoftBank elvileg kizárólag az Nvidiával tárgyal erről a lehetőségről, és könnyen lehet, hogy az elkövetkezendő hetekben sikerül is megegyezniük. Ha nyélbe tudják ütni a megállapodást, akkor ez lehet az eddigi legnagyobb értékű akvizíció ebben az iparágban.

Egyelőre nem tudni, hogy az Nvidia mennyit hajlandó költeni, de érdemes megjegyezni, hogy egyesek szerint a SoftBank nagyjából 32 milliárd dollárt fizetett az ARM-ért évekkel ezelőtt, szóval jó esély van rá, hogy a tulajdonos még ennél is magasabb összegért hajlandó csak megválni a gyártótól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.