Hirdetés

Az óceánokból származó műanyag a Microsoft új egerének alapja



|

A redmondi cég azonban sokkal többnek akarja bemutatni, mint ami valójában.

Hirdetés

Napról napra egyre több figyelmet kap a környezetvédelem, hiszen a globális felmelegedés és az élővilág szennyezése sosem látott méreteket öltött. Ennek hatására a nagy vállalatok is egyre jobban próbálják kivenni a részüket a katasztrófák megelőzéséből. Jó példa erre az Apple, akik a teljes karbonsemlegesség felé hajtanak, miközben már most rengeteg káros anyag felhasználásáról mondtak le.

Természetesen a Microsoft is folyamatosan dolgozik a cég működésének és eszközei előállításának természetesebbé tételén. Ennek a célkitűzésnek az eredménye a Microsoft Ocean Plastic Mouse, az egérnek azonban jóval nagyobb a füstje, mint a lángja.

Hirdetés

A Microsoft Ocean Plastic Mouse, hiába sugall mást a neve, mindössze 20%-ban tartalmaz újrahasznosított műanyagot, az viszont legalább tényleg a tengerekből kiszedett szemétből származik. 

Az új eszköz támogatja a bluetooth 4.0 és 5-ös, illetve a Microsoft Swift Pair szabványt is, a hatótávolsága pedig 10 méter, bár hozzátették, irodai környezetben ez inkább közelít az 5 méterhez. A működéséről egy AA elem gondoskodik, amivel elvileg akár 12 hónapot is kibírhat.

A csomagolás természetesen műanyagmentes, kizárólag fát és cukornádat használtak, a Microsoft pedig beszámít régi egeret, ha valaki megvásárolja az Ocean Plastic Mouse-t. Az egér 25 dollárért vásárolható meg és a gyártó még a szállítást is fizeti, ha szükséges. Magyar árakról és esetleges promóciókról még nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.