Hirdetés

Az offline megosztott androidos appok is biztonságosak lesznek



|

Offline hitelesítést és későbbi online frissítést kapnak az offline megosztott, és kézzel telepített androidos appok.

Hirdetés

Nem minden országban és nem minden internetkapcsolaton keresztül egyszerű dolog közvetlenül a Google Play Áruházból beszerezni az appokat. Ennek eredményeként sok androidos felhasználó offline osztja meg az APK fájlokat, és ezek manuális telepítésével szerzi meg az appokat. 

Hirdetés

A gondot az jelenti, hogy ezeket az appokat nem védi a Google Play Áruház biztonsági rendszere, még akkor sem, ha az eredeti app éppen onnan származik. Ezek az appok frissítéseket sem kapnak továbbá. 

A Google azonban rövidesen olyan biztonsági metaadatokkal látja el az APK fájlokat, amelyeknek hála még az offline megosztott appoknál is megkapjuk a szokásos extrákat. 

A Google akkor is tudja majd hitelesíteni az appokat, ha az azokat offline telepítette valaki. Amint pedig az eszköz újra online lesz, ezek az alkalmazások hozzáadódnak a felhasználó könyvtárához, és normál módon kapják majd a frissítéseket. A felhasználók nyugodtabbak lehetnek, és végre lesz egy olyan offline terjesztési mód, amit a Google Play is jóváhagy, támogat. 

Értelemszerűen az APK fájlok mérete valamivel nagyobb lesz mindezek miatt. A programba belépni kívánó fejlesztőknek nem kell módosítaniuk az alkalmazásaikat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.