Hirdetés

Az okostelefonok miatt egyre veszélyesebb autóval közlekedni



|

Az autóbalesetek száma az utóbbi évtizedekben folyamatosan csökkent, de most megint emelkedik az okostelefonozás miatt.

Hirdetés

A szakemberek becslései szerint ha vezetés közben 2 másodpercet az okostelefonunkkal foglalkozunk, akkor hússzor nagyobb valószínűséggel szenvedünk balesetet. 

Hirdetés

Az amerikai National Safety Council nemrég kiadott statisztikái alapján pedig egyre többen szenvednek ténylegesen balesetet emiatt. A közúti halálesetek száma éves szinten 2500-zal emelkedett 2015-ről 2016-ra, ilyen balesetben tavaly 40 200 fő hunyt el Amerikában. Bár az NSC nem fogja egyértelműen az okostelefonokra a történteket, más szakértők igen. 

A Zendrive például úgy becsüli, hogy az amerikai emberek egy óra vezetéssel töltött idő közben 3,5 percet telefonoznak. Ez elég sok lehetséges balesetet jelent. A tanulmányukban 3,1 millió sofőrt és 570 millió utat vizsgáltak. Az emberek 88 százaléka telefonozott valamikor. 

Mindezek alapján a Zendrive Amerikára 600 millió ilyen megzavart utat számol egyetlen napra (amikor valaki üzenetet ír vagy olvas, esetleg játszik a kormány mögött). 

Az eredmények összességében azt jelentik, hogy miközben az elmúlt évtizedekben a közúti balesetek száma folyamatosan csökkent, addig az okostelefonozás a volánnál megfordította ezt a trendet (és sajnos nem csak Amerikában jellemző ez a minta). 

Remélhetőleg egyre többen érzik majd úgy az autókban, hogy az ők és a mások élete fontosabb, mint a Snapchat vagy a Facebook. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.