Hirdetés

Az olcsó Android 10 Q-s mobilokat is titkosítja a Google



|

Jön a tárhelytitkosítás az olcsó mobilokra, de csak azokra, amelyek már gyárilag Android 10 Q-val jelennek meg.

Hirdetés

Az elmúlt években a legtöbb androidos csúcsmobil már tárhelytitkosítással jelent meg. A Google mindeddig lehetővé tette a gyártóknak, hogy az olcsóbb modellekről ezt lehagyják, amennyiben a teljesítmény nem a legjobb, illetve hardveres titkosítás sincs. 

Hirdetés

A Google most azonban kötelezővé teszi a tárhelytitkosítást, még a legolcsóbb okostelefonokon is. Minden egyes modellre igaz lesz ez, amely már gyárilag Android 10 Q-val jelenik meg a piacon. 

Elméletileg ennek hatására nem lesznek lassabbak azok az olcsó mobilok, amelyeken már Android 10 Q fut. 

A Google még idén mutatta be az Adiantum nevű titkosítási eljárást, amely ötször gyorsabb, mint az AES-256-XTS. Az Android 10 Q-s eszközök közül a mobilok, tabletek, tévék és autós készülékek is gyárilag titkosítják a felhasználói adatokat. De csak akkor, ha eleve ezzel a rendszerrel kerültek forgalomba. Más szóval az Android 10 Q-ra frissített eszközökre mindez nem igaz. 

A Google persze más oldalakon is erősít a biztonságon, illetve a jövőben az elektronikus igazolványt is az Androidba építené, ami így akár jogosítványként is használható lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.