Hirdetés

Az olcsó iPhone mintájára jön az olcsó Apple Watch, véroxigént is mér a Watch 6



|

Az Apple mai eseményén bemutatkozott az Apple Watch SE, de természetesen Apple Watch 6 is lesz azoknak, akik a legtöbbet szeretnék.

Hirdetés

Ahogy az már a Time Flies szlogenből is kikövetkeztethető volt, az Apple okosórája kapta a főszerepet a mai előadás során, az iPhone 12 sorozat pedig egy későbbi időpontban fog bemutatkozni. Számítottunk arra, hogy megismerhetjük majd az Apple Watch 6 első részleteit, arra viszont nem, hogy egy olcsóbb, a többség számára megfizethető készüléket is villantanak, mely egyébként az átlag felhasználók számára tökéletesen megfelel majd.

Hirdetés

Az Apple Watch SE a Series 4 dizájnját örökölte, 40mm-es és 44mm-es változatban, GPS-es és Cellular kiadásban, három színben teszik elérhetővé szeptember 18-án. Belül egy S5 chip dolgozik, ami kétszer olyan gyors, mint a Series 3-ban található processzor, a korona pedig haptikus visszajelzéssel reagál. Ugyanazokkal a műszerekkel szerelik fel, mint a Watch 6-ot, így tud vízszinttől mért magasságot mutatni, felismeri, ha viselője elesik, figyeli az alvást, kezeli a watchOS 7-tel bekerülő új edzéstípusokat, és a kézmosást. Találunk benne hangszórót, mikrofont, használhatjuk a Sirit, a walkie-talkie-t, és Bluetooth 5.0-tel lesz csatlakoztatható. A legkisebb, legolcsóbb kiadás 109 990 Ft, a Cellular pedig 149 990 Ft-tól indul.

Az Apple Watch 6 az SE-nél annyival tud többet, hogy a gyorsabb, az iPhone 11-ben található A13 Bionicra épülő S6 SiP chipet építik bele, ami 20%-os teljesítménynövekedést garantál. A készülék továbbá képes véroxigénszintet mérni 70 és 100 százalék között, akár alvás közben is. A funkciót tudósok, szakértők segítségével fejlesztik. 

Található még benne egy U1 chip és ultra szélessávú antennák, hogy digitális kocsikulcsnak használhassuk az óránkat az arra felkészített autóknál (ilyenből nincs még túl sok). Az akksi üzemideje nem változott, 18 órát ígér az Apple, ellenben már 1,5 óra alatt feltölthetjük a nulláról. A mindig aktív retina kijelző 2,5-szer fényesebb, mint a Series 5 esetében, így vakító napfényben is jól láthatjuk, továbbá elérhetjük az értesítési központot, az irányítóközpontot, az óralap applikációit, és válthatunk is az óralapok között anélkül, hogy felébresztenénk a képernyőt. Természetesen a magasságmérő itt is megtalálható. Az eddigi színek mellé csatlakozik a kék, és szíjak tekintetében is nagyobb lesz a választék. Ennek kezdő ára 159 990 Ft, és szeptember 18-ától lesz elérhető.

Érdemes még tudni, hogy a dobozokba nem tesznek hálózati adaptert, ugyanakkor töltőkábelt természetesen igen. Ennek hátterében környezetvédelmi okok állnak a hivatalos indoklás szerint, és nagyon valószínű, hogy ugyanezt meglépik az iPhone-oknál is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.