Hirdetés

Azt hitted, nem lehet olimpiát tartani az űrben? Ezt nézd meg!



|

Persze a Nemzetközi Űrállomáson nem a hagyományos módon zajlott például a célbalövés.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt idén került megrendezésre a 2020-as tokiói olimpia, ami bizony még így sem lett egy igazán hagyományosnak mondható rendezvény, hiszen elég szigorú szabályok vonatkoztak a sportolókra, a sportkedvelő nézők pedig leginkább csak otthonról követhették figyelemmel az izgalmakat.

Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy néhány űrhajóst megihlettek az olimpiai játékok, így megrendezték saját versenyüket.

Hirdetés

Egy francia asztronauta, Thomas Pesquet közzétett több videót is a saját Twitter-oldalán, amelyek azt bizonyítják, hogy a Nemzetközi Űrállomáson megrendezett, egészen sajátos sportszámokat magában foglaló olimpia bizony remek móka volt.

Talajgyakorlat helyett például egy jóval szórakoztatóbbnak tűnő számmal álltak elő az űrhajósok.

Valószínűleg a kézilabdázás sem túl egyszerű az űrben, így hát az önjelölt sportolókká avanzsálódott űrhajósok kéz nélkül, egy labdát fújkálva igyekeztek győzedelmeskedni.

Több-kevésbé a szinkronúszást is sikerült leutánozni, és a súlytalanság bizony remekül helyettesítette a vízzel teli medencét.

A zéró gravitáció a célbalövést is némileg nehezebbé tette, ám kellő ügyességgel vagy éppen szerencsével ezt a kihívást is le lehetett gyűrni.

Szerintetek melyik olimpiai sportág működne jól az űrben? A lovaglás talán egy picit nehézkes volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.