Hirdetés

Az online vásárolt ruhákat is felpróbálhatod a Google MI-jével



|

Ha te is olyan vagy, aki azért nem vásárol online ruhát, mert nem tudja felpróbálni, a Google segíthet eloszlatni félelmeidet.

Hirdetés

A virtuális- és kibővített valóságnak hála egy ideje már számos webshopban elérhető a lehetőség, hogy különböző termékek modelljét az otthonunkba vetítve körüljárjuk azokat, ami különösen bútorok és egyéb berendezési tárgyak rendelésekor jelenthet óriási segítséget.

Na de mi a helyzet a ruhákkal? - tehetjük fel jogosan a kérdést, hiszen az online vásárolt öltözékeknél gyakorta fogalmunk sincs, hogy miként fognak állni rajtunk, itt pedig a VR-technológiákra sem számíthatunk. A jó hír, hogy a Google-nek van egy lehetséges megoldása.

Hirdetés

A keresőóriás a hivatalos blogján jelentette be azt az új, mesterséges intelligencia alapú funkciót, amellyel különböző testalkatú és testtartású modellek széles skálájára adhatjuk fel a neten kinézett holmikat. A Google szerint ezek sorában szinte biztosan akad majd olyan, amelyik közel áll a saját megjelenésünkhöz, így pontosabb elképzelést kaphatunk arról, hogy miként festünk majd az adott ruhadarabban.  

"Az új generatív MI-modellünk képes egy ruhadarab egyetlen fotója alapján pontosan visszaadni, hogy az miként terül, tapad, nyúlik, és hogyan alakulnak ki a ráncok és árnyékok a különböző pózokban lévő valódi modelleken. XXS-4XL méretű embereket választottunk ki, akik a Monk-bőrszínskálán alapuló különböző bőrtónusokat, testalkatokat, etnikumokat és hajtípusokat képviselnek."

- írja az online ruhapróbáról a Google. A keresőben megjelenített termékeknél elérhető újdonságot egyelőre csak az Egyesült Államok lakói élvezhetik, ők viszont rögtön több nagy márka kollekcióinál a H&M-től az Anthropologie-n át a LOFT-ig. További megkötés, hogy a funkció jelenleg csupán női felsőkkel működik, de valamikor ebben az évben a férfi felsők is megérkeznek a repertoárba, idővel pedig a támogatott gyártók köre is bővülni fog.

A Google emellett egy további MI-alapú vásárlói segédeszközt is élesített, amelyet bevetve könnyedén találhatunk egy bizonyos ruhához hasonló termékeket. A szintén csak az USA-ban és szintén csupán női felsőkkel működő funkció például azokban az esetekben lehet hasznos, amikor egy bizonyos részlettel nem vagyunk megbarátkozva a kinézett darabon, vagy ha valami olcsóbbat keresnénk ugyanabban a stílusban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.