Hirdetés

Az OnlyFans kihajítja a szexuális tartalmakat



|

Ez azért is tűnik érdekes lépésnek, mivel az utóbbi években nagyon megszaporodtak az ilyen jellegű tartalmak a platformon.

Hirdetés

Manapság a tartalomgyártók már nemcsak a közösségi vagy videómegosztó oldalakon tarthatják a kapcsolatot követőikkel, hiszen léteznek olyan platformok is, amelyeken keresztül exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá a rajongók, általában egy adott havi díjért cserébe. Ilyen például a Patreon, vagy az OnlyFans, ám utóbbi oldal nem éppen a családbarát tartalmai miatt vált népszerűvé az elmúlt időszakban.

Hirdetés

Habár az alapokat tekintve nincs sok különbség a Patreon és az OnlyFans között, utóbbit rengetegen használják arra, hogy bizonyos mennyiségű pénzért cserébe felnőtt tartalmakat osszanak meg rajongóikkal. A hivatalos kommunikáció szerint a 2016-ban indult platformnak már több mint 130 millió felhasználója van, és évente 5 milliárd dollárt fizet ti a tartalomgyártóinak, akiknek a száma egyébként már túllépte a másfél milliót.

Az üzemeltetők viszont pénzügyi és banki partnereik nyomására úgy határoztak, hogy a hosszú távú fenntarthatóság és a befogadó közösség megtartásának jegyében fejleszteniük kell az irányvonalakat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ősztől, egészen pontosan októbertől kezdve kitiltásra kerülnek a szexuális tartalmak a platformról. Meztelenséget tartalmazó anyagokat azonban továbbra is lehet majd posztolni, feltéve, ha azok összeférnek a szabályokkal. A bejelentésre ráadásul alig néhány nappal azután került sor, hogy elindult a családbarátnak szánt, de ironikus módon az expornós Mia Khalifával reklámozott OFTV app.

Sokan nem fogadták kitörő örömmel az OnlyFans lépését, ami egyesek szerint hasonlít arra az esetre, amikor a Tumblr még 2018-ban kitiltotta a szexuális tartalmakat. Ráadásul az ősszel érkező változás miatt igencsak rossz helyzetbe kerülnek azok a szexmunkások, akik a platformnak köszönhetik a betevőjüket, és az USA törvényei nem is igazán védik a munkát illető jogaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.