Hirdetés

Az OpenAI segíteni fog lebuktatni a saját képgenerátorát



|

Egy új eszköznek hála könnyebb lesz kiszúrni a mesterségesen létrehozott képeket.

Hirdetés

A ChatGPT villámgyors világhódítása a hasonló elven működő, azaz gépi tanulással kiképzett képgenerátorok körül is nagy felhajtást csinált, miközben a technológia rohamosan fejlődik, így fennáll a veszélye, hogy idővel nem tudjuk majd megkülönböztetni a mesterséges intelligencia által kreált felvételeket a valódiaktól.

A népszerű csevegőbot mögött álló OpenAI ezen a területen is jelen van a DALL-E képgenerátorral, amelynek a minden korábbinál ügyesebb 3. generációja nemrég vált elérhetővé a ChatGPT Plus és Enterprise előfizetők számára. Az fejlesztő pedig a jelek szerint úgy gondolja, hogy a megoldás olyan szintre jutott, amikor már az ellenszeréről is gondoskodnia kell.

Hirdetés

A DALL-E 3 bemutatkozó oldalán ugyanis egy rövid megjegyzés is olvasható arról, hogy az OpenAI ki fog adni egy szűrőeszközt a platformmal létrehozott képek lebuktatására. A származási osztályozónak (provenance classifier) hívott megoldás egyelőre kísérleti fázisban van, de a cég azt ígéri, hogy hamarosan több információt is megoszt majd róla.

A Mashable beszámolója szerint ezzel párhuzamosan az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati is megerősítette az osztályozó létezését a The Wall Street Journal nemrég lezajlott technológiai konferenciáján, azt is elárulva, hogy az eszköz 99%-os pontossággal szúrja ki a DALL-E 3-ból származó képeket. Azt sajnos Murati sem árulta el, hogy mikor kerülhet sor a megoldás debütálására.

A szöveges utasításokkal működő képgenerátorok üzemeltetői jelenleg elsősorban úgy küzdenek a visszaélések ellen, hogy eleve blokkolnak bizonyos parancsokat, ám legutóbb épp a DALL-E kapcsán kerültek elő e megközelítés hiányosságai, amikor a platformra épülő Microsoft Bing képkészítőről kiderült, hogy a felhasználók akár jogvédett mesehősökkel is illusztrálhatják a Világkereskedelmi Központ elleni 2001-es terrortámadást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.