Hirdetés

Az OpenAI vezére szerint veszélyes lehet a társadalomra a ChatGPT



|

Mindig öröm, amikor egy szakértő úgy véli, veszélyt jelent ránk egy új, kísérleti mesterséges intelligencia.

Hirdetés

A ChatGPT tornádóként tartolt végig az interneten, az OpenAI mesterséges intelligenciája olyan könnyedén beszélget szinte bármilyen témáról, hogy az szinte már zavarba ejtő, pedig még mindig nem tud igazából gondolkodni, mindössze szóról szóra építi fel a mondandóját. Ezt hívják generatív nyelvi modellnek. Ettől függetlenül a GPT4, ami a Bing alatt is működik, elképesztően hatékony, programokat ír, asszisztensként funkcionál, és már az Office alkalmazásokban is helyet kapott.

Miközben a legtöbb felhasználó csak vicces beszélgetéseket folytat az olykor mentális problémákat megidéző Binggel, az új keletű MI-divathullámot kiváltó OpenAI vezetője figyelmeztet, a ChatGPT a társadalomra is veszélyt jelenthet, ha nincs megfelelően kontrollálva ez az új irányzat.

Hirdetés

Sam Altman szerint konkrétan a legnagyszerűbb technológia lehet a ChatGPT, amit az emberiség valaha létrehozott, közben azonban valós veszélyt is rejt magában a társadalomra nézve, hiszen például rosszindulatú programok megírására is használhatók ezek a nyelvi modellek.

Az ABC News-nak adott interjúban Altman kifejtette, a hasonló technológiákat fejlesztő cégeknek nagyon vigyázniuk kell, hogyan korlátozzák a programjuk használatát, továbbá a szabályokat felállító döntéshozóknak a társadalmat is be kell vonnia a határvonalak megvonásába, hogy az hosszútávon is működhessen.

Altman egyébként a káros programok mellett a dezinformálástól tart, hiszen ezek a nyelvi modellek egyelőre nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy mi igaz, és mi hazugság. Ha elég határozottak vagyunk, azt is elhitethetjük velük, hogy kettő meg kettő igazából öt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.