Hirdetés

Az Opponak is van kijelző alá épített szelfikamerája



|

A Xiaomi és az Oppo szinte egyszerre demózták a képernyő alá épített előlapi kameráikat. Úgy tűnik, hogy csak összejön a kávamentes, felugró modulok nélküli, csupa kijelzős mobil.

Hirdetés

Alapvetően csak nemrég robbantak be a kijelzőbe belógó szenzorsávok, a felugró és a fúrt kamerák, de úgy néz ki, hogy elég rövid időn belül elavulttá is válnak. Az Oppo és a Xiaomi ugyanis gyakorlatilag egyszerre demózták az első kijelző alá épített előlapi kamerájukat. 

Hirdetés

A cél természetesen az, hogy az okostelefonok előlapja csupa kijelző legyen, és abba ne lógjon bele semmi, de felugró modulok se legyenek. A Xiaomi megoldásáról egy külön cikkben már beszámoltunk, most nézzük az Oppo demóját. 

Brian Shen alelnök videója egy hajszállal a Xiaomi tweetje előtt érkezett, és egy működő prototípust mutat, olyan szelfikamerával, amit a képernyő alá építettek be. Később az Oppo hivatalos Twitter-fiókján keresztül további anyagok érkeztek. 

A videóban jól látszik, hogy a felhasználó elindítja a kamerás appot, majd néhány fotót készít. A szenzor a képernyő középső, legfelső részén helyezkedik el, és rövid időre kirajzolódik egy animációval, épp, mint a Samsung Galaxy S10 mobilokon. 

Az Oppo további információt nem árult el, de Brian Shen megjegyezte, hogy az effajta szenzorok optikai minősége még mindig rosszabb a normál előlapi kameráknál tapasztalthoz mérten, és időbe telik fejleszteni a dolgokat. 

Miközben az Oppo nem részletezte a technológiáját, addig a Xiaomi elárulta, hogy 20 megapixeles szenzort használ, az átlátszó kijelző pedig a kamera lencséjeként funkcionál, és több fényt enged át a tökéletes szelfikhez. Kikapcsolt kijelzőnél azonban a kamera láthatatlan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.