Hirdetés

Az orosz állami tévétársaság közel 1 millió e-mailjét szivárogtatta ki az Anonymous



|

Egyre magasabb fokozatba kapcsol a hackercsoport Oroszország elleni hadjárata.

Hirdetés

Oroszország február 24-én rohanta le Ukrajnát, az Anonymous hackercsoport pedig nem sokkal később szabályos kiberháborút hirdetett az agresszor ellen. A virtuális hadviselés azóta több látványos akciót is hozott, köztük számos állami weboldal megbénításával, Vlagyimir Putyin jachtjának átnevezésével és a Kreml kameráinak feltörésével.

A napokban pedig egy újabb komoly támadást hajtott végre a csapat, ezúttal az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádió Vállalatot (VGTRK) véve célba.

Hirdetés

Az Anonymous Network Batallion 65 (NB65) nevű szárnya több mint 900 ezer e-mailt lopott el a VGTRK-tól, a 786,2 GB-os adatcsomagot pedig a Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) nevű újságírói szervezetnek adta át feldolgozásra. Emma Best, a DDoSecrets társalapítója az orosz állami média és propaganda "példátlan leleplezésének" nevezte a szivárgást, szerinte az orosz kormány állambiztonsági szempontból létfontosságúként kezeli az érintett adatokat.

A közel egymillió e-mail mellett az adatcsomag 4000 fájlt is tartalmaz a VGRTK szervereiről, köztük javarészt különböző "média eszközökkel" és klipekkel. Az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádió Vállalat az Orosz Föderáció legnagyobb médiacége, amely 2 nemzetközi hálózatot, 5 nemzeti tévécsatornát, valamint 80 regionális tévét és rádiót üzemeltet, de a szárnyai alá tartozik a több nyugati országban is blokád alá helyezett Sputnik hírügynökség is.

A DDoSecrets torrent fájlként tette elérhetővé az Anonymoustól kapott adatokat, később pedig részletes jelentésekkel szolgálnak majd, ahogy haladnak a feldolgozással. Emma Best közlése szerint különböző forrásokból már több mint 2 millió orosz állami e-mailt hoztak nyilvánosságra a háború kezdete óta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.