Hirdetés

Az oroszok a Vénuszt vennék célba



|

A Roszkoszmosz vezetője azt nyilatkozta, hogy talajmintákat akarnak gyűjteni a bolygón.

Hirdetés

Nem olyan rég fontos mérföldkőhöz ért az űrutazás, ugyanis Elon Musk cége, a SpaceX a NASA-val együttműködve két embert is eljuttatott a Nemzetközi Űrállomásra, ahonnan aztán sikeresen vissza is tértek az űrhajósok. A jelek szerint Oroszországnak is nagy szabású tervei vannak a világűrt illetően.

Hirdetés

Az Orosz Szövetségi Űrügynökség, vagyis a Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin nemrég bejelentette, hogy talajmintákat szeretnének gyűjteni a Vénuszon, illetve az a terv, hogy űrhajóikkal túlszárnyalják Elon Musk rakétáit. Rogozin úgy véli, hogy a Vénusz mindig is orosz bolygó volt, és kizárólag a Szovjetunió szondái tudtak landolni a planéta felszínén.

A Roszkoszmosz vezetője azt nyilatkozta, hogy a Vénusz amúgy is sokkal érdekesebb, mint a Mars, és a bolygó tanulmányozása szerinte segíthet a kutatóknak is a Föld klímaváltozása kapcsán. Oroszország elvileg metánrakétával kívánja helyettesíteni a Szojuz-2-t, valamint egy újrahasznosítható űrkomplexum megépítése is a tervek között szerepel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.