Hirdetés

Az orrunk alá dörgölheti a Windows 11, ha a gépünk nem ajánlott a futtatására



|

Egy friss szivárgás szerint a Microsoft egy új módszerrel terelné a hardvercsere irányába a felhasználókat.

Hirdetés

Hiába hozott a Windows 11 teljesen új dizájnt, widgeteket és Microsoft Store-t, a bemutatásakor a meglepően szigorú gépigénye keltette a legnagyobb visszhangot, amely nem csak a TPM 2.0-s biztonsági chiphez ragaszkodik, de a processzorok terén is egész válogatós.

A Microsoft később annyit finomított a dolgon, hogy a követelményeket el nem érő gépeken is lehetővé tette az új Windows telepítését, azzal a kitétellel, hogy ebben az esetben nem számíthatunk a frissítésekre. A tapasztalatok alapján viszont azóta is szépen érkeznek az update-ek, amiből sokan azt vonták le, hogy a keménykedés csak puszta ijesztgetés volt.

Hirdetés

A jelek szerint azonban még nem fújtak teljes visszavonulót a redmondiak. A közismert szivárogtató, Albacore ugyanis úgy tudja, hogy a Windows 11 közelgő verzióiban már a Gépház app Rendszer menüjében is ott virít majd, ha a gépünk nem teljesíti a központi elvárásokat. Az alábbi képernyőfotó le is leplezi az értesítést, ami egy piros pont kíséretében tudatja velünk a helyzetet.

Néhány elemzés arra következtet a szivárgásból, hogy a Microsoft hamarosan tényleg bekeményíthet a gépigény kapcsán, és elvághatja a frissítésektől a nem támogatott hardvereket. Ez azonban pillanatnyilag még merész feltételezésnek mondható, túlzás lenne csak ezért rohanni vissza a Windows 10-re, ha egyébként nem állna szándékunkban.

Arról nem is beszélve, hogy egyelőre azok lehetnek többségben, akik ugyan telepíthetnék az új operációs rendszert, de inkább kivárnak vele, hiszen a Windows 11 jelenlegi állapota még messze nem olyan kiérlelt, mint a 2025-ig támogatott elődjéé. A közelmúltban egyébként elvégeztünk egy sebességtesztet is, kifejezetten  a  játékok szempontjából, amit itt olvashattok el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.