Hirdetés

Az orvosok egy része nagyon nem szereti az Apple új okosóráját



|

A tesztek szerint lenyűgöző az új Apple Watch, azonban nem minden orvos rajong az EKG-képes eszközért.

Hirdetés

Az Apple Watch Series 4 okosóra elég drága viselhető eszköz, ugyanakkor az Apple eddigi legjobbja is. Ráadásul a tesztek is nagyon jó véleménnyel vannak az új modellről. 

Hirdetés

Egy ideje nem titok, hogy az FDA az utolsó percben hagyta jóvá, hogy EKG-képes legyen az okosóra. Ezt a támogatást egyébként csak az amerikai felhasználók élvezhetik, ráadásul az app csak valamikor később jelenik meg. 

Az orvosokat azonban a csodás beszámolók ellenére nagyon megosztja az új Apple Watch. Sokan úgy gondolják, hogy korszakalkotó eszközről van szó, ami életmentő lehet, ha időben figyelmezteti nem ismert szívproblémára a viselőjét. Mások különféle médiafelületeken adtak hangot az aggodalmuknak. 

A szakemberek szerint hiába az okosóra 90 százalékos pontossága (ami az EKG-s funkciót illeti), ez azt jelenti, hogy 1 millió felhasználóból nagyjából 100 000 embert tévesen diagnosztizálhat (pitvari fibrillációval). 

Az Apple sokkal több mint 1 millió okosórát ad majd el, vagyis rohamtempóban nőhet azoknak az embereknek a száma, akik nem létező problémák miatt keresnek orvosi segítséget. A rutinvizsgálatokkal persze az orvosok szerint nincs baj, de szerintük sokan rendelnek majd egy vizsgálatokat téves jelzések miatt. Mindez felesleges idegeskedésekhez és kiadásokhoz vezethet, ráadásul a szükségtelen tesztek a betegeknek is árthatnak adott esetben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.