Hirdetés

Az RTX 3070 kihívója lehet az Intel Alchemist GPU-ja



|

Az Nvidia és az AMD termékeiből is választott magának ellenfelet az Intel, hogy azokhoz mérhesse az első gamer videokártyáját.

Hirdetés

Már augusztus közepén hivatalossá vált, hogy mi lesz a neve az Intel első gamereket célzó grafikus egységeinek, pontos részleteket, specifikációt, vagy bármilyen összehasonlítást azonban nem kaptunk a kék csapat GPU-iról.

Ez most nem hivatalos forrásból ugyan, de változni látszik, miután egy szivárogtató a Twitteren dobott be egy érdekes információt.

Hirdetés

Greymon55 állítólag látott egy Inteltől származó prezentációt, amin a cég az első Arc Alchemist videokártyát az Nvidia RTX 3070-hez és az AMD Radeon RX 6700 XT-hez hasonlította. A bemutató tanúsága szerint a még nem hivatalos GPU TDP-je 175W és 225W között helyezkedik el, ami közel van a két riváliséhoz (előbbi 220W-os, utóbbi 230W-os).

Az Intel a TSMC 6 nm-es technológiáját használja a gyártáshoz, ami valóban minimális előnyt jelenthet az Nvidia Ampere-hez és az AMD RDNA2-höz képest. Az igazi kérdés azonban az, hogy az Xe-HPG architektúra, ami a kék csapat GPU-családjának lelke lesz, képes-e felvenni a versenyt a játékokban a két nagy riválissal.

Izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az Intel 2022 első negyedévére ígérte az első Arc GPU-k megjelenését, abban pedig egészen biztosak lehetünk, hogy az Nvidia és az AMD is készül valamilyen válasszal az új versenyzőre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.