Hirdetés

Az RTX 4090 köröket verhet a jelenlegi csúcsmodellre



|

Egyre sűrűbben hallunk az Nvidia következő generációjának modelljeiről.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy mint több és több szivárogtató beszél az RTX 4000-es kártyák megjelenésének dátumáról, miközben a játékosok zöme még a jelenlegi generációt képviselő VGA-khoz sem tud normális áron hozzájutni. Most a hivatalosan még be sem jelentett kártyák specifikációjáról is érkezett némi információ, ami ha beigazolódik, a legutóbbinál is nagyobb teljesítménybeli ugrást vetít előre.

Hirdetés

A korábban több alkalommal is hiteles forrásnak bizonyult Greymon55 nevű Twitter-felhasználótól származnak a legfrissebb értesülések, melyekből kiderül, hogy az egyelőre AD102-es kódnéven ismert RTX 4090 a TSMC 5nm-es technológiáján alapul, 18 432 CUDA maggal, ami 7 936-tal több mint amit az RTX 3090-en, tehát a jelenlegi generáció legerősebb kártyáján megtalálhatunk.

A TweakTown jelentése szerint a 4090 erejét valahova 85 és 92 TFLOP közé várják. Ez a szám kontextusba helyezve a legmegdöbbentőbb, az RTX 3090 ugyanis mindössze 35,5 TFLOP teljesítményre képes.

Az elképesztő erő azonban nem jár ingyen, az új modellek energiafogyasztása kiugróan magas, voltaképp duplázódik az Ampere kártyák TDP-je, így könnyen előfordulhat, hogy akár egy 1200W-os tápra is szükség lesz ha egy 4090-et szerelnénk a gépünkbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.