Hirdetés

Az UFS-kártyák agyonverik a microSD-ket



|

A Hisense egy olyan prototípust mutatott, amely bizonyítja, hogy az UFS-kártyák számára nem jelentenek ellenfelet a microSD-k.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg nem tudják mi az az UFS-kártya, ami nem meglepő. Egykor sokkal jobb teljesítményt ígért, mint a microSD, de sosem terjedt el. Még a bemutatóban segédkező Samsung sem tervezett egyetlen mobilt sem, ami ezt támogatná. A 2019-es IFA kiállításon azonban volt olyan hardver, ami kezelte az UFS-kártyákat. 

Hirdetés

A Hisense T91-es prototípusáról van szó, ami egy Snapdragon 845-re építő mobil, benne 1 TB-os UFS-kártyával. Ennek teljesítményét az AndroBench 5 mérte le. A hasonló, microSD-vel szerelt riválist hatszorosan körözte le az UFS-kártyás megoldás a szekvenciális olvasási és írási sebességek terén. 

A véletlenszerű elérési idő 35-ször volt jobb, és az UFS-kártya még a belső tárhelyet is legyőzte sebességben. Itt az eMMC-re kell gondolni, de igazából közel UFS 2.1-szintű a teljesítmény, vagyis olyasmi, mint a Galaxy S10 és Huawei P30 mobiloknál alapból a tárhely gyorsasága. 

Az első 1 TB-os microSD ráadásul csak februárban bukkant fel, és UFS-kártyából már szintén van 1 TB-os. A Qualcomm lapkái is támogatják, csak sajnos a mobilgyártók nem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.