Hirdetés

Az új androidos Chrome-ban már nem tudsz képernyőképet készíteni



|

A Chrome 65-ös verziója inkognitómódban már a képernyőképek készítését is blokkolja.

Hirdetés

A Google nemrég adta ki az androidos Chrome böngésző legújabb verzióját, amelyben apróbb módosítások kaptak helyet. A letöltött elemeket könnyebb megosztani és törölni, beállíthatóak a nyelvi tulajdonságok, stb... Azonban a 9to5Google észrevett egy fontos újítást, amelyről a Google nem beszélt külön. 

Hirdetés

A Chrome 65-ben már nem lehet képernyőképet készíteni, ha valaki inkognitómódban böngészik. A privát böngészés során a böngészők nem mentik el az előzményeket, a sütiket, az online űrlapok kitöltési adatait vagy más adatokat. Amint bezárjuk az ablakot, minden elvész (kivéve a letöltéseket és a könyvjelzőket). 

A legtöbb modern böngészőben van ilyen mód, és sok helyzetben hasznát is vehetjük. Nem számít, hogy valaki felnőtteknek való oldalakat nézeget, egészségügyi problémákra keres vagy mást csinál, az első az adatvédelem és a magánszféra. Ennek jegyében igyekszik segíteni a Google: képernyőképet még csak véletlenül sem tudunk lementeni a privát módban böngészett oldalakról. 

Az mindenesetre furcsa lépés a Google részéről, hogy ezt az újítást nem lehet kikapcsolni. Nem csak a Chrome 65-ben, a Chrome 66 és 67 kiadás előtti verzióiban sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.