Hirdetés

Az új Chrome imádja a szenzorsávokat



|

A Chrome böngésző következő verziója a bizonyíték arra, hogy a Google elkötelezte magát a belógó szenzorsávok mellett.

Hirdetés

A Google a reklámjaiban nem kritizálja annyit az Apple-t, mint a Samsung. Ehhez köze lehet annak, hogy míg 2016-ban kitartott a jackcsatlakozó mellett a Google, addig a következő évben úgy döntött, követi az Apple-t, és száműzi a csatlakozót a Pixel 2 szériáról. 

Hirdetés

Az iPhone X érkezése után a legtöbb androidos gyártó igyekezett gyorsan lemásolni a kijelzőbe belógó szenzorsávot, és úgy néz ki, hogy most a Google is teljes mértékben elkötelezi magát az érzékelőszigetek mellett. Egyik oldalról a Google Pixel 3 XL szivárgásai ezt egyértelműen mutatják, másrészt hamarosan fontos frissítést kap a Chrome böngésző. 

A 68-as verzió már címkézi a nem biztonságosnak tekintett HTTP weboldalakat, miközben a 69-es változat bétája már élesben van tesztelve. Elvileg a stabil verzió a jövő hónapban jelenik meg, és jobban használható lesz a legújabb okostelefonokon. 

A Chrome ugyanis az új verzióban teljes mértékben támogatja a kijelzőbe lógó szenzorsávokat, a webes tartalmakat körbefuttatja ezek mellett. A fejlesztőknek értelemszerűen optimalizálniuk kell az oldalaikat ehhez a funkcióhoz. 

Készül továbbá a megújult letöltéskezelő és a kép a képben funkció a Windows, macOS, Linux és Chrome OS rendszerekre írt változathoz, a HTTPS-alapú oldalaknál pedig már nem lesz külön biztonságos jelzés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.