Hirdetés

Az új Maceken jobban fut a Windows 10 on ARM, mint egy Surface Pro X-en



|

Sokan tartottak attól, hogy az Apple processzorain nem megy majd jól a Windows 10. Máris rácáfoltak ezekre az aggodalmakra.

Hirdetés

Sok szempontból lett különleges az Apple M1-es processzora, az utóbbi napokban például a különböző szintetikus méréseken bizonyította, hogy mennyire jól sikerült, sőt, néhányan azt is összehozták, hogy a Windowsra írt játékok fussanak CrossOver segítségével. A legnagyobb mutatvány mégis az, hogy egy fejlesztő máris tudta futtatni az új Maceken a Windows 10 on ARM-et, ráadásul a rendszer jobban teljesít, mint a Microsoft saját gépén. 

Hirdetés

Az Apple nagy kavarodást okozott egyébként azzal, hogy az M1 chipes Macek macOS Big Sur rendszeréből kivette a Boot Camp támogatását. A cég szerint nem azért történt mindez, mert a Windows nem futna ezeken a gépeken, hanem azért, mert a Microsoft dolga, hogy megváltoztassa a Windows 10 on ARM licencelését és telepítőket tegyen elérhetővé. 

Márpedig a Windows 10 tényleg fut az M1-es Maceken, ezt Alexander Graf fejlesztő bizonyította, amikor a Windows 10 on ARM egyik előzetesét sikeresen futtatta módosított QEMU és az Apple Hypervisor framework segítségével.

A Geekbench-en az így kapott rendszer jobban teljesített, mint egy Microsoft Surface Pro X gépen, vagyis innentől kezdve minden a fejlesztőkön és a cégek hozzáállásán múlik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.