Hirdetés

Az új Mercedes-Benz E-osztály kormánya tele lesz szenzorokkal



|

Különböző szenzorokkal pakolják tele az új Mercedes-Benz E-osztály kormányát, hogy az sokat tudjon a sofőr kezeiről.

Hirdetés

Néhány hónap múlva debütál a 2021-es Mercedes-Benz E-osztály, addig sok érdekességet megoszt még az új szedánról az autógyártó. Ezek egyike az új kormány, amelyen első ránézésre gombok vannak, de ezek egyben kapacitív szenzorok is, amelyek azt érzékelik, hogy a vezető hol fogja meg a kormányt. Emellett simogatni is lehet majd a különböző funkciókhoz, például számok vagy menük váltásához. 

Hirdetés

Állítólag az sem gond, ha az autó sokat áll a napon, a technika működőképes marad. Emellett tud majd mást is a szenzorsorral megszórt kormány, ugyanis a vezetői asszisztensrendszer innentől kezdve még könnyebben meg tudja állapítani, hogy fogjuk-e a kormányt vagy sem. Aki a figyelmeztetés ellenére sem fogja meg, annál a rendszer átveszi a vezérlést, és félreállítja az autót. 

Május 27-én egyébként a kupé és a kabrió kivitelek már debütálnak, a szedánra azonban tovább kell várni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.