Hirdetés

Az új Nokia telefonok környezetbarátak, de ennek nagy ára van



|

Ne cserélgesd a mobilod évente, vagy ha mégis, akkor se felelőtlenül - az új Nokia telefonok környezetbarátak...és sajnos gyengék.

Hirdetés

A fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében tartotta meg termékbemutatóját a Nokia, ahol 4 új mobilkészüléket, egy BT-hangfalat és egy TWS fülest láthattunk. A Nokia már jó ideje kihátrált a csúcsligából, készülékei kifejezetten az alsó-középkategóriában szállnak versenybe, ám a Nokia brand mögött álló HMD Global igyekszik felhívni magára a figyelmet egyedi hozzáállásával, hogy ne csupán a szimpla készülékekről legyen csak szó. Ennek keretében nem csupán a kütyükről, hanem a

Nokia Circular

szolgáltatásról is lerántották a leplet, ami nem más, mint egy előfizetéses szolgáltatás. 12-30 Euró/hónapos előfizetési áron választhatsz egy Nokia készüléket, amit használhatsz szabadon, majd ha cserélnél, egyszerűen visszaviszed és becseréled egy másikra. A Nokia pedig vállalja, hogy a levetett készülékek jó helyre kerülnek, nem pedig a szemétdombra. De persze ha tényleg saját mobilt szeretnél, arra is van néhány javaslata a cégnek.

A legfenntarthatóbb telefon: Nokia X30 5G

A Nokia eddigi legzöldebb készüléke a középkategóriás X30 5G. A mobil aluváza 100%-ban újrahasznosított, a hátlap 65%-ban, a csomagolás 94%-ban és így tovább. Töltő nincsen a kicsi dobozban, vaskos kézikönyv sem készült, viszont a mobil strapabíró és 3 év garanciával vásárolhatod meg. A 3 év a hardver mellett a szoftverfrissítésekre is vonatkozik (2+1 év).

Hirdetés

Amúgy egy alsó-középkategóriás Snapdragon 695 SoC hajtja a mobilt, a 6,43"-os kijelző 90 Hz-es és különleges extráról nem tudunk beszámolni. A PureView kamera viszont egészen jól sikerült, az 50 MP-es főkamera még optikai stabilizálást is élvez. A mobil októbertől Magyarországon is elérhető lesz, de az ár igen borsos: 239 990 forintot kérnek érte.

Nokia G60 5G, C31 és T21

A G60-as modell némileg szerényebb hardverrel (csak 6 GB RAM a 8 helyett, 60 Hz-es kijelző stb.) kerül forgalomba, de az SoC változatlan és a 3 éves garancia is biztosított. Le kell azonban mondani az alumínium keretről is, viszont cserébe az ár közel 100 ezer forinttal szerényebb, 149 990 Ft.

Hazánkban egyelőre nem jelenik meg, de létező termék az abszolút belépőszintű C31, ami IP52-es besorolással rendelkezik. A 6,7"-os kijelző csupán HD+ felbontású, de azért a 3 kamera megvan. Ami igazán mellbevágó, hogy ugyan az Android 12 OS adott,

még mindig microUSB port van a készülék alján,

ami nagyon meglepő 2022 végén. A hírek szerint ez a modell amúgy 129 Euróba fog kerülni, ami harmatos hardverét tekintve még magasnak is mondható.

Végül a T21 mutatkozott be, ami egy 10,4"-os tablet Android 12-vel és egészen jó, 1200×2000-es felbontású IPS-kijelzővel. A 4 GB RAM kicsit kevés, de még elviselhető, viszont a 64/128 GB tárhely csak eMMC-s, igaz, legalább mSD-vel bővíthető.

A tablet központi egysége sem éppen topligás: egy Unisoc Tiger T612-ről van szó, ami 12 nm-es és hiába 8-magos, csupán alapfeladatokra lesz elegendő az ereje. A T21 ára szerencsére nem elrugaszkodott, 104 990 forintért már ősszel bezsákolhatod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.