Hirdetés

Az új Safari már kihasználja az Apple készülékek biometrikus azonosítási módszereit



|

A MacOS Big Surben és iOS 14-ben érkező funkció alaposan megkönnyítheti a felhasználók életét.

Hirdetés

Habár a legtöbben valószínűleg továbbra is egy felhasználónevet és egy jelszót használva szoktak belépni a különböző online fiókjaikba, egyre elterjedtebbek azok a megoldások, amelyeknek hála az ujjlenyomatunkkal vagy az arcunkkal tehetjük meg ugyanezt. Most pedig úgy tűnik, hogy az Apple is kész még jobban támogatni ezt a funkciót.

Hirdetés

Nemrég ugyanis kiderült, hogy a Safari 14 böngésző iOS-en és macOS-en is támogatni fogja az Apple biometrikus azonosítási rendszereit, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár a Face ID-t vagy a Touch ID-t használva is beléphetünk fiókjainkba a különböző weboldalakon. Ezzel gyakorlatilag egycsapásra elfelejthetjük a felhasználóneveket, jelszavakat, sőt még a kétlépcsős azonosítást is.

Ez egyébként nem újkeletű dolog, de az, hogy az Apple is teljes mellszélességgel beáll a dolog mögé, azt jelentheti, hogy a későbbiekben még elterjedtebbé válhat ez a beléptetési módszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.