Hirdetés

Az űrbe küldik a Star Trek nemrég elhunyt sztárjának hamvait



|

Michelle Nichols mellett a Star Trek-univerzum atyjának maradványai is nekivágnak a végtelennek.

Hirdetés

Szomorúan alakult a nyár a Star Trek rajongóknak, július végén ugyanis 89 éves korában elhunyt az eredeti (1966 és 1969 között futott) sorozat és az azokból kinőtt mozis feldolgozások Uhura hadnagya, Nichelle Nichols.

A színésznő azonban holtában sem távolodik el a legvégső határ felfedezéséről, a fia ugyanis felajánlotta a hamvait a Celstis nevű cégnek, amely több ismert személy és mások maradványaival együtt az űrbe juttatja azokat a "Celestis Voyager Memorial" küldetés keretében.

Hirdetés

Az egyelőre ismeretlen időpontban induló misszión Gene Roddenbery, az egész Star Trek-univerzum 1991-ben elhunyt kitalálója, valamint a több űrszekeres produkcióban is szerepelő felesége, Majel Barett hamvai is ott lesznek. Az "utaslistán" összesen 100 név található, köztük két másik Star Trek veteránéval: a fedélzeti mérnök Scottyt játszó James Doohannel és az első mozifilm speciális effektjeiért felelős Douglas Trumbullal, aki a Szárnyas fejvadász trükkjeit is elkövette.

A hírességeket a United Space Launch Alliance 2014 óta fejlesztett rakétája, a Vulcan Centaur repíti majd a végső utazásra, melynek első kilövésére leghamarabb az idei év végén kerülhet sor. A valamikor később rajtoló Celestis Memorial küldetés során pedig nemcsak hamvakat, hanem DNS-mintákat, neveket és üzeneteket is elhelyeznek a rakétán, amely 150-300 millió kilométert tesz majd meg az űrben, s végül Nap körüli pályára áll.

Az űrbéli temetésekre specializálódott Celestial évek óta fogadja a megrendeléseket, az érdeklődők összesen 4 csomag közül választhatnak. Aki a Star Trek-hírességek által is megteendő útra szeretné befizetni az elhunyt szeretteit, annak 12 500 dollárt, vagyis közel 5,2 millió forintot kell fizetnie.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.