Hirdetés

Az USA és az EU is nekiment Kínának, mert hackerekkel támadják a Microsoftot



|

A Fehér Ház közleményt adott ki, a NATO nem boldog.

Hirdetés

A Fehér Ház tegnap kiadott közleményében nyíltan vádolja a Kínai Népköztársaságot azzal, hogy az év elején hackercsoportokkal támadta a Microsoft Exchange szervereket. A kiberbűnözők világszerte több ezer gépet törhettek fel, amivel brutális károkat okoztak nemcsak a privát szektorban, hanem kormányzati szinten is.

Hirdetés

Antony Blinken külügyminiszter szerint több milliárd dolláros kárt okoztak a támadók azzal, hogy szellemi tulajdont loptak és váltságdíjakat követeltek fájlokért, miközben a Kínai Védelmi Minisztérium pénzelte az akciót. A hackerek és Kína kapcsolatának felderítésében az FBI, az NSA, és a CISA is részt vett.

Az EU is aggodalmát fejezte ki, ők azonban nem támadták ennyire nyíltan a szuperhatalmat, viszont határozottan sürgették a kínai hatóságokat, hogy lépjenek fel az ilyen jellegű akciókkal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.