Hirdetés

Az utolsó pillanatban kapott haladékot a TikTok



|

Donald Trump elnök áldását adta az amerikai Oracle és Walmart, illetve a kínai ByteDance megállapodására.

Hirdetés

Néhány napja még úgy festett, hogy a mai naptól nem lehet többé letölteni az Egyesült Államokban elérhető alkalmazásboltokból a tinik kedvenc közösségi platformját, de a helyzet az utolsó pillanatban váratlan fordulatot vett, amikor Donald Trump amerikai elnök mégis csak hajlandónak bizonyult áldását adni az Oracle, a Walmart és a ByteDance között kötendő üzletre, amelynek eredményeként a továbbiakban az országon belül amerikai ellenőrzés alatt futna tovább a TikTok.

Hirdetés

A Reuters információi alapján a kínai állam még nem fogadta el a megállapodást, viszont Trump döntésének fényében szeptember 27-ig felfüggesztik az USA-ban azt a rendeletet, amely az országban tiltja a TikTok letöltését az Apple Store-ból és a Google Play Store-ból. 

Ezek alapján az Oracle, a Walmart és a ByteDance időt nyert a megállapodás véglegesítésére, melynek lényege, hogy egy amerikai társaság venné át az alkalmazás üzemeltetését az ország határain belül. Ez a bizonyos cég az Oracle és a Walmart ellenőrzése alatt álló, és Trump szerint emiatt adatbiztonság szempontjából kikezdhetetlen TikTok Global lenne. Reményei szerint így több mint 25 ezer amerikai számára jönne létre munkahely Texasban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.