Hirdetés

Az év végén végleg kihal az Adobe Flash



|

Szép, hosszú pályafutása volt, de 2020. december 31-én örökre elbúcsúzik az Adobe Flash, az arra építő tartalmak többé nem futnak majd.

Hirdetés

Volt idő, amikor a Flash-nek köszönhetően az addig jóval statikusabb és szegényesebb internet elevenebb és mókás hellyé változott, és könnyű volt játékokhoz, videós tartalmakhoz hozzáférni. Az aranykorban pedig mindenki Flash-támogatást akart még Androidon is. Biztonság terén azonban mindig egy rémálom volt a technológia, és a rendszer erőforrásaira sem volt jó hatással. Az újabb webes megoldások végül kiszorították, és az Adobe 2017-ben elkezdte leépíteni. A webes plugin 2020. december 31-én pedig végleg visszavonul

Hirdetés

A mobilos tartalmak térnyerésével és a HTML5 szabvány előretörésével a Flash ritkasággá vált, de azért jöttek még biztonsági javítások. 2020 végétől azonban nem lesz több, és a Flash Player sem lesz letölthető az Adobe-tól. Aki pedig telepítette a gépére, azt az Adobe arra bátorítja majd, hogy még idén törölje le. 

A web nagy része persze már rég túllépett a régi technológián, és a legtöbb böngészőben alapértelmezésben eleve tiltva van a Flash megjelenítése, de azért manuálisan ez még visszakapcsolható, és hébe-hóba akadnak még tartalmak, amelyek megkövetelik a használatát. Ma még be lehet tölteni ezeket a dolgokat, de 2021-ben már egyáltalán nem lesz erre lehetőség, az Adobe mindent blokkol december 31. után. Az ígéretek szerint a Flash kihalása biztonságosabb hellyé teszi majd a webet - persze sokan vannak, akik már csak mértékkel ajánlják a mai internet használatát... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.