Hirdetés

Az X-aktákba illő hibákat produkál az iCloud



|

Idegenek fotóit mutatja és egy más bizarr hibákkal sokkol az Apple felhős szolgáltatása.

Hirdetés

Nem túlzás azt állítanunk, hogy az iCloud felhős szolgáltatás a sokat emlegetett Apple-ökoszisztéma szíve és lelke, hiszen ez teszi lehetővé az almás eszközökön átívelő zavartalan munkát, tárolja a legfontosabb adatainkat és még a fotóinkat és videóinkat is készséggel befogadja, már amennyiben megfizetjük az ehhez szükséges extra kapacitást.

Most azonban valami komoly zavar támadt Tim Cookék fallal körülvett kertjében, az iCloud Windows 10/Windows 11-es kliensének felhasználói ugyanis rendkívül bizarr és kellemetlen hibákra panaszkodnak.

Hirdetés

Elsőként az Apple-hírekre szakosodott MacRumors írta meg a saját fórumán olvasható bejegyzésekre hivatkozva, hogy egyeseknél nézhetetlen minőségben jelennek meg a feltöltött videók, mások pedig idegen felhasználók képeit látják a könyvtárukban. Az utóbbi azon túl, hogy elsőre mindenkinek a fiókja feltörését juttatja eszébe, súlyos adatvédelmi aggályokat is felvet, ha igaz. A cikk szerint az érintett hozzászólók véletlenszerű családokkal, gyerekekkel, focimeccsekkel és hasonló fotós tartalmakkal találkoznak.

"A iCloud for Windows elrontja az iPhone 14 Pro Maxről rögzített videókat, ami fekete, szkennelési vonalakkal csúfított videókat eredményez. Ritkán előfordul, hogy ismeretlen forrásból, esetleg más iCloud-fiókokból származó állóképeket illeszt be a videókba. Megjelentek olyan fotók is mások családjáról, amelyeket soha életemben nem láttam, focimeccsek és egyéb véletlenszerű fotók. Ez nyilván rendkívül aggasztó, és nem igazán érzem magam biztonságban az iCloud használatával."

- írja az egyik érintett felhasználó. Magyarán az Apple felhője állítólag még a rögzített és elmentett videókba is "beleszerkeszti" a másoktól származó fotókat, amivel már fél lábbal az X-Aktákban látott forgatókönyvek territóriumán járunk.

Cikkünk írásáig az Apple nem reagált az ügyre, így arról sincs információnk, hogy nagyságrendileg hány embernél jelentkeznek az anomáliák, illetve hogy valóban csak a Windows-felhasználóknak kedveskedik-e velük az iCloud.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.