Hirdetés

Azonnal ellenőrizd, hogy frissült-e a Google Chrome böngésződ



|

Súlyos biztonsági rést foltozott be a Google, amelyet aktívan ki is használnak a hackerek.

Hirdetés

Mostanában kissé mintha rájárna a rúd a böngészős piac 65%-át birtokló Google Chrome-ra, hiszen nemrég a szoftver több népszerű bővítményében is kártevőket találtak, előtte pedig egy súlyos biztonsági rés miatt kellett soron kívül foltozni a programot.

Ha mindez nem lett volna elég, most egy újabb sürgősségi frissítésre volt szükség, miután egy névtelen felhasználó bejelentése nyomán felfedeztek egy hátsó kaput, amelyet aktívan ki is használnak a hackerek.

Hirdetés

A CVE-2022-3075 néven nyilvántartott, magas kockázatúként jellemzett sebezhetőségről a Google egyelőre csak annyit közölt, hogy a Chrome által használt runtime könyvtárak (Mojo) adatainak hitelesítésével kapcsolatos. A keresőóriás később részletes tájékoztatást is nyújt a problémáról, előtte azonban szeretné, ha minél többen frissítenének, elkerülve a sérülékenység szélesebb körű kihasználását.

A böngészés folytatása előtt tehát nem árt ellenőrizni, hogy nálunk is elvégezte-e a dolgát az automatikus frissítés. Ehhez a jobb felső sarokban található három pontra kell kattintani, majd a legördülő menüben kiválasztani a Súgó > A Google Chrome névjegye lehetőséget. Amennyiben a 105.0.5195.102 verziószámot látod (Windows, Mac és Linux egyaránt), nincs további teendőd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.