Hirdetés

Azonnal kiszivárgott, hogy mivel akadályozná meg a szivárgásokat a Facebook



|

Nem sokáig maradt titokban a Zuckerberg-birodalom új intézkedése.

Hirdetés

Nem igazán megy a titoktartás mostanában a Facebooknak. A vállalat balszerencsés szériája még szeptemberben kezdődött, amikor egy alkalmazott révén kiszivárgott az Instagram tinédzserekre gyakorolt káros hatásait taglaló titkos kutatás.  

A hatalmas botrányt kavaró, szenátusi vizsgálódáshoz vezető ügytől függetlenül pedig a napokban egy újabb komoly szivárgás is történt: ezúttal a veszélyesnek ítélt fiókok titkos listája került nyilvánosságra, amin egyébként 26 magyar szereplő is található.

Hirdetés

Nem csoda hát, hogy a Facebook szeretné hatékonyabbá tenni a céges titoktartást, ám ironikus módon még Zuckerbergék erre irányuló törekvése is azonnal kiszivárgott. A The New York Times ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a vállalat egy memót küldött szét az alkalmazottak között, melyben tájékoztatta őket az információáramlás korlátozásáról

Az új szabályok értelmében a "következő hónapoktól" csak a kiválasztott dolgozók nyerhetnek betekintést a biztonsággal és a választások védelmével kapcsolatos online beszélgetésekhez, melyek eddig nyilvánosan zajlottak a vállalaton belül. Ez pedig éles irányváltást jelent az eddig propagált, megosztásra épülő céges kultúrához képest.

A Facebook szóvivője, Andy Stone a lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a változtatást már hónapok óta tervezik, de nehéz nem arra következtetni, hogy valójában a közelmúlt fejleményei szülték a döntést. A The New York Times forrásai szerint a dolgozók egy része támogatja a titoktartás szigorítását, mások viszont "kontraproduktívnak" és "elkeserítőnek" nevezték az új rendszert.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.