Hirdetés

Azt hiszed, hogy a reklámokkal dúsított Netflix hülyeség? Nem mindenki gondolja így



|

A streaming-szolgáltató most először értékelte a fél éve indított, hirdetésekkel támogatott megoldását.

Hirdetés

A Netflix hat hónapja vezette be a reklámokat is tartalmazó előfizetői csomagját, amelyet tegnap egy virtuális fórum során Jeremi Gorman, a szolgáltató globális hirdetésekért felelős vezetője értékelt.

A több mint 232 millió felhasználót kiszolgáló Netflixnél ma már közel ötmillióan nézik a reklámokkal fűszerezett változatot, az ilyen felhasználók átlagéletkora 34 év.

Gorman szerint a hirdetéseket tartalmazó csomag felhasználói tábora több mint duplájára nőtt az év eleje óta. Korábban nem szívesen beszéltek erről, az első becslések egymillió környékére lőtték be a reklámokat bevállaló felhasználói tábort.

Hirdetés

Greg Peters, a Netflix egyik vezérigazgatója szerint ígéretesnek tűnik a hirdetések fogadtatása. A szakember szerint a Netflix ennek segítségével képes volt megőrizni a vezető szerepét a globális streaming-piacon.

Peter Naylor, a cég globális értékesítési igazgatója pedig új szponzorációs lehetőségeket jelentett be. Ennek értelmében a jövőben például lehetőség lesz támogatni egy-egy sorozat indulását, vagy épp speciális, az ünnepi időszakra időzített szponzori megállapodást kötni a céggel. Emellett különféle tematikus hirdetéseket is terveznek bevezetni, például a fenntarthatóságban vagy környezetvédelemben érdekelt cégek támogathatják a hasonló témájú filmek és sorozatok megjelenését. A Netflix legnépszerűbb tartalmait megjelenítő Top 10 listának is lehet innentől saját szponzora, amely ráadásul országonként eltérő lehet.

Naylor hozzátette, hogy az idei év utolsó negyedévétől kezdve a hirdetők ráadásul a Nielsen statisztikái segítségével értékelhetika  kampányaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.