Hirdetés

Baj van a Google Pixel 2 XL és az LG V30 kijelzőivel



|

Gombamód szaporodnak a panaszok a két készülék állítólag gyenge minőségű P-OLED-kijelzőjéről.

Hirdetés

Ahogyan megkapták a tesztelők az LG V30 kereskedelmi verzióját és a Pixel 2 XL-t, úgy kezdtek el gombamód szaporodni azok a beszámolók és vélemények, amelyek szerint valami gond van a két készülékben lévő P-OLED-kijelzővel. 

Hirdetés

A visszajelzések szerint fakó színek, egyenlőtlen és nem elég nagy fényerő, görgetés közben szemcsés megjelenés és oldalról nézve kékes színhiba jellemzi a kijelzőket, de másra is panaszkodtak már. 

A Google igyekezett magyarázattal szolgálni, bár a problémák közül egyedül a fakó színekkel foglalkozott. 

Az óriás szerint a Pixel 2 XL ezúttal természetes és pontos módon próbálja visszaadni a színeket. Mivel tudják, hogy sokan az élénk színeket jobban kedvelik, ezért a szaturáltabb megjelenés érdekében van egy plusz opció, ami 10 százalékot erősít a színeken. 

A tesztelők szerint ilyen beállítás mellett is élettelen a panel, még az LG V30 mellett is (a Samsung zászlóshajók mellé téve pedig döbbenetes különbség mutatkozhat a minőségben). Az egyenlőtlen háttérvilágítást ráadásul lehetetlen szoftverfrissítéssel javítani. 

Az LG P-OLED-kijelzőtechnológiája a "plastic OLED-re" utal, vagyis a vékonyabb és hajlékony kijelző érdekében az üveget polimerre cserélik. 

Ilyet használ egyébként a Samsung is a zászlóshajóinál, de mint a tapasztalatok mutatják, az egyes elemek és keverékek minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. A legnagyobb tapasztalattal a Samsung rendelkezik az ágazatban, és ez minden évben meg is látszik az okostelefonok piacán. A vélemények szerint könnyen lehet, hogy az LG-nek további finomhangolásokra és fejlesztésekre van szüksége ahhoz, hogy a lehető legjobbat nyújtsa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.