Hirdetés

Bajban az új Google Pixelek?



|

A jelentések szerint nem lesz Snapdragon 836-os chip, ami nagy versenyhátrányt jelenthet a Google számára.

Hirdetés

Miközben a PC-s piac már soha nem lesz a régi, a táblagépek pedig nagyon lassan, de eltűnnek, addig az okostelefonok szektora soha nem látott tempóban pörög. Lassan egy év sem kell ahhoz, hogy egy méregdrága csúcskészülék a feledés homályába merüljön, és mindenki arról beszéljen, hogy már nem elég gyors, nem elég jó, ezért ideje váltani a következőre, az egyre magasabb vételárak ellenére is. 

Hirdetés

Ilyen körülmények mellett a gyártók számára fontos, hogy ne csak lenyűgöző dizájnt, remek szoftvert, jó támogatást, kamerát és egyedi funkciókat nyújtsanak, de a lehető legfrissebb - lehetőleg új - hardvert is. 

A Qualcomm a múltban több lapkájának is előállt az év vége felé egy felújított verziójával (ez került például a Nexus 6P-be és a Google Pixelbe is). A Pixel 2-es pletykák arról szóltak, hogy idén ez a Snapdragon 836 lesz. 

A Qualcomm azonban a jelentések szerint nem tervez semmilyen újabb csúcskategóriás chipet kiadni az idei évben, vagyis a Pixel 2 és a Pixel XL 2 be kell érje a már piacon lévő Snapdragon 835-tel. Az AndroidPolice forrásai szerint a cég úgy gondolja, a Snapdragon 835 több mint elegendő a jelenlegi zászlóshajókhoz, új lapkák pedig lesznek idén, de csak a középkategóriában. 

Bár egyelőre kár lenne bármit biztosra venni, a Qualcomm döntése meglehetősen szorult helyzetbe hozhatja a Google-t és az új Pixeleket. A Snapdragon 835-tel szerelt készülékek elvégre a következő 1-2 évben is kiváló teljesítményt nyújtanak majd, azonban a Google késő őszi megjelenése rossz időzítést jelent: idén jön a Kirin 970, a jövő év elején pedig a Snapdragon 845. A szektor trendjeit figyelembe véve jövő tavasszal mindenki arról beszél majd, hogy a tavalyi zászlóshajók kiváló ár-érték aránnyal bírnak, de aki okosan költene el körülbelül 300 000 forintot egy új készülékre, az inkább a Snapdragon 845-re, a Kirin 970-re és az új Exynos chipre építő zászlóshajókat nézegesse. 

A Pixel 2 ettől még nem lesz rosszabb vagy kevesebb, de hamar versenyhátrányba kerülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.