Hirdetés

Bajban lehet a TikTok, ha nem sikerül a napokban új gazdát találni neki az USA-ban



|

Jövő héten ugyanis lejár a Trump elnök által megszabott felvásárlási határidő, aki nem hajlandó további engedményeket tenni. Kína is kitart.

Hirdetés

Kétségtelenül a kínai ByteDance által fejlesztett TikTok az egyik legnépszerűbb alkalmazás manapság, amit világszerte milliók használnak, így az Egyesült Államokban is méretes közösséggel rendelkezik. Donald Trump rendelete miatt azonban az app csak akkor maradhat továbbra is elérhető az országban, ha azt felkarolja egy amerikai cég, és most úgy tűnik, hogy az elnök nem kíván a tervezettnél több időt adni az adásvétel lebonyolítására.

Hirdetés

Trump ugyanis a Reutersnek elárulta, hogy nem lesz meghosszabbítva a TikTok felvásárlására adott idő, ami azt jelenti, hogy szeptember 15-ig meg kell születnie valamiféle megállapodásnak, vagy különben bezár a bazár. Ráadásul szeptember 20-ig véglegesíteni is kellene a felvásárlás részleteit, amit jelen állás szerint szinte lehetetlen lenne hivatalosan véghez vinni.

Egyébként még mindig nem tudni azt, hogy kinél landolhat a TikTok amerikai ágazata, de továbbra is az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Microsoft és a Walmart közösen veszi majd meg a népszerű appot.

Kína mindenesetre nem tűnik túl rugalmasnak a kérdésben, bár folynak a tárgyalások, hogyan lehetne elkerülni az eladást, pletykák szerint a kínai vezetés is azt gondolja, hogy ez az amerikai kényszer gyengének állíthatja be őket, és akár el is engedik a TikTokot, minthogy behódoljanak ennek a politikának. Hamarosan itt a határidő, meglátjuk mit lépnek a felek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.