Hirdetés

Bányászatra kitalált videokártyákkal készül az MSI



|

Számos olyan GeForce és Radeon videokártya piacra dobására készül az MSI, amelyeket kifejezett kriptovaluták bányászatára optimalizált.

Hirdetés

A PC Gamer bukkant rá az EEC adatbázisában, hogy az MSI egy halom új Miner sorozatú videokártyát jegyzett be, vagyis ezeket elvileg hamarosan piacra is dobja. Az új modellek között ott lesz a GeForce-vonalról a GTX 1660 Super Miner, a GTX 1660 Miner, a GTX 1660 Ti Miner, az RTX 2060 Super Miner és az RTX 2060 Miner. AMD-oldalról is lesznek termékek, méghozzá az RX 5500 XT, RX 5600 XT és RX 5700 XT formájában, ezekre mindre épül majd Miner szériás grafikus vezérlő. 

Hirdetés

Mire jók a Miner sorozatú videokártyák? Az MSI kifejezetten kriptovaluták bányászatára optimalizálja ezeket. Feltehetően ilyen módon próbál meg megszabadulni az előző-generációs GPU-k felgyűlt készleteitől a cég. Az átalakításokra pedig azért lehetett szükség, mert a bányászpiac már nem függ olyan mértékben a videokártyáktól, inkább dedikált ASIC gépeket használnak. 

Azt nem tudni, hogy a többi gyártó is követi-e az MSI példáját, de feltehetően hamarosan érkeznek az új kártyák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.