Hirdetés

Bármilyen furcsán hangzik, gyakorlatilag a Facebook is csinálna egy Twittert



|

Amióta Musk a góré, mindenki a Twitter trónjára hajt.

Hirdetés

Mostanra egyértelműen kijelenthető, hogy Elon Musk felvásárlása szörnyű hatást gyakorol a Twitterre, az üzletember pedig egyre csak halmozza a megmagyarázhatatlan posztokat és döntéseket, amikkel napról napra egyre kilátástalanabbá teszi a közösségi oldal jövőjét.

Nem csoda tehát, hogy mindenki ráugrott a témára, hiszen kell egy stabil lábakon álló, a szöveges tartalmakra fókuszáló platform. Most épp a Meta erősítette meg, hogy a Twitter skalpjára pályázik.

Hirdetés

Már decemberben is hallani lehetett pletykákat, amik szerint a Facebook mögött álló Meta egy anti-Twitteren dolgozik, most pedig ezt meg is erősítették a Moneycontrolnak:

"Kísérletezünk egy önálló, decentralizált közösségi oldallal, ami a szöveges bejegyzésekre fókuszál. Úgy gondoljuk, hogy ez egy szuper lehetőség, hogy egy különálló teret hozzunk létre a tartalomgyártók és a közéleti személyiségek számára, hogy időnként megoszthassák a gondolataikat."

A P92 kódnéven futó platform egy furcsa hibrid, hiszen a jellemzően képmegosztásra használt Instagram motorját használja, és be is lehet majd jelentkezni a már meglévő profilokkal, azonban nem az Instagramon belül lesz elérhető, hanem egy önálló alkalmazásként jelenik majd meg, ha eljut addig a fejlesztése.

A decentralizált ígéret elég meredek váltás a Meta számára, hiszen a többi platformjuk jellemzően elég szigorúan az irányításuk alá tartozik. Ha tényleg támogatják majd a ActivityPub decentralizált protokollt, még az is lehet, hogy életképes lesz a projekt, pláne ha számításba vesszük, hogy milyen sok Instagram felhasználót húzhatnak be induláskor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.