Hirdetés

Beavatkozás hiányában durván elszabadulhat Kínában a kriptobányászat miatti áramfelhasználás



|

A tendencia aggasztó, ha ez így meg tovább, csak a kínai bányászatra használt árammennyiségből egész Olaszországot el lehetne látni.

Hirdetés

A kriptobányászat nem olcsó mulatság, hiszen a megfelelő hardver mellett szükség van hozzá még igen komoly mennyiségű áramra is, és nagyon úgy tűnik, hogy az elkövetkezendő években még tovább növekszik majd a bányászat miatt felhasznált energia mennyisége. A tendencia mindenképpen aggasztó, és ha Kínát nézzük, jól látható, hogy még veszélyesebb a jövőkép. 

Kína már most is élen jár a kriptovaluta hajkurászása terén, hiszen a világ összes bányászatának 80%-a ebben az országban történik, ez pedig hosszabb távon akár problémákhoz is vezethet. Tudósok szerint, ha nem történik beavatkozás még időben, akkor az ország klímavédelmi igyekvései gyakorlatilag semmisnek tekinthetőek majd.

Hirdetés

A kutatók elmondása alapján ez azért van, mert Kínában olcsó az áram, és a bányászathoz szükséges eszközök is viszonylag könnyen beszerezhetők. Ráadásul tízből négy bányász szénből előállított áramot használ, így a bitcoinok hajkurászása egyértelműen problémához vezethet a későbbiekben.

Politikai beavatkozás nélkül 2024-re a kínai bitcoin-bányászat által felhasznált áram mennyisége elérheti a 297 terawattórát, ami így simán lehagyhatja majd egész Olaszország áramfelhasználását. A világ új pénzügyi lufija így csak tovább rontja az egyébként sem túl rózsás helyzetet a bolygó jövőjét tekintve, egyelőre nem úgy tűnik, hogy sikerült megértenünk, mekkora is a baj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.