Hirdetés

Beengedi az Apple a felhő alapú gaming szolgáltatásokat, de a feltételek miatt nem örül a Microsoft



|

Az Apple új szabályai bár alapvetően lehetővé teszik az xCloud és a Stadia használatát iOS-en és iPadOS-en, de a Microsoft szerint nem úgy, ahogy ezt a kiadók remélték.

Hirdetés

Az Epic Games elleni jogi csata közepén az Apple frissítette az App Store szabályzatát, így már a harmadik féltől származó játékstreaming-szolgáltatások is engedélyezettek iOS és iPadOS alatt. A gond csak az, hogy az Apple azt akarja, hogy a kiadók egyenként küldjék be jóváhagyásra a játékokat. Jöhet tehát iPhone-okra és iPadekre az xCloud vagy a Stadia, de a játékoknak külön appként kellene megjelenniük, a platformok igazából csak hivatkozásokat tartalmaznának. 

Hirdetés

A Microsoftnak nem tetszik ez az ötlet, az egyik szóvivőjük szerint ez rossz élmény a fogyasztóknak. Úgy véli, a játékosok úgy szeretnék használni a felhőt, mint a filmeknél és zenéknél, és nem akarnak több mint 100 appot letölteni.

Persze a letöltött appokat alávetnék a sokat kritizált Apple-adónak, és éppen ebből a 30 százalékos árbevételi részesedésből van nagy összetűzés az Apple és a kiadók között. A Microsoftot zavarja, hogy a Netflixnek és a Spotifynak nem kell minden tartalmat egyesével benyújtania külön letöltésre. Az Apple vonakodása azonban érthető, hiszen a játékokból rengeteg pénzt keres a fentebb említett 30 százalék miatt. Azt pedig még mindig nem tudni, hogy a Microsoft szolgáltatása teljes formájában elindul-e az Apple rendszerein. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.