Hirdetés

Beethovennel, Mozarttal és más legendákkal csábít az Apple Music Classical



|

Elindult az Apple klasszikus zenei szolgáltatása.

Hirdetés

Habár az Apple az iTunes áruházzal és az iPodal vezető szerepet játszott a digitális zene forradalmában, a streamelt dallamok kapcsán eléggé lemaradt a versenyben, és csupán 2015-ben indította útjára a saját platformját, a napjainkra több mint 100 millió dalt kínáló Apple Musicot.

A késlekedés ellenére az almás szolgáltatás az évek során a piac második legnépszerűbb szereplőjévé nőtte ki magát, most pedig egy különleges alkalmazással igyekszik bővíteni a közönségét.

Hirdetés

Az Apple nemrég hivatalosan is elérhetővé tette az Apple Music Classical appot, amely kifejezetten klasszikus zenéket kínál a műfajra fogékony hallgatóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás tartalmához meglévő Apple Music vagy Apple One tagsággal férhetünk hozzá, vagyis nem igényel és nem is nyújt külön előfizetési konstrukciót.

Több mint 5 millió klasszikus zenei művet viszont igen, a legismertebb daraboktól a legfrissebb, minőségi feldolgozásokig. Az Apple szerint a szolgáltatás a világ legnagyobb klasszikus zenei katalógusát kínálja, a vájtfülűek pedig akár 92 kHz/24-bit Hi-Res Lossless formátumban is élvezhetik a hatalmas gyűjteményt. Az elérhető dalok között zenetörténeti periódusok, hangszerek vagy az előadást vezénylő karmesterek szerint is válogathatunk.

A Classical nem a semmiből jött, az Apple a a műfajra szakosodott Primephonic alapján hozta létre, amit még 2021-ben vásároltak fel a cupertinóiak. Az Apple Music részeként reinkarnálódott platform természetesen szakértők által válogatott lejátszási listákat is tartogat, melyeknek köszönhetően gondosan megtervezett kalandozásokat folytathatunk a klasszikus művek világában.

Az Apple Music Classical használatához legalább iOS 15.4-es operációs rendszerre van szükség, míg az alkalmazás androidos verziója csak valamikor később érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.