Hirdetés

Befellegzett a Netflix jelszavak ingyenes megosztásának Magyarországon is



|

Kiderült, hogy mennyit kell fizetniük a streamingszolgáltató potyautasainak.

Hirdetés

Sokáig elnéző volt a Netflix azokkal az előfizetőkkel, akik velük nem egy háztartásban élő rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel is megosztották jelszavukat, ám az elmúlt néhány évben jelentésen megerősödött a konkurencia, fajsúlyos új versenyzők szálltak ringbe, és az Egyesült Államokban például a rivális Amazon Prime Video már elorozta az elsőséget. Globálisan ugyan még mindig a Netflix vezet, az előnye olvadóban, ezért mindent bevet a profitmaximalizálás érdekében.

A reklámokkal terhelt, ám cserébe olcsóbb csomag népszerű ugyan, de önmagában kevés, ezért a streamingplatform egyrészt megnyirbálta a tartalomfejlesztésre szánt büdzsét, másrészt hadat üzent a szolgáltatás potyautasainak. Arra kényszerítve őket, valamint a megtakarítás céljából közösen előfizetőket, hogy indítsanak saját fiókot, vagy nyissanak a már meglévő fiókon belül új, fizetős alfiókot.

Hirdetés

Körülbelül egy évnyi tesztelést követően az Egyesült Államokban életbe a szigorítás a cég közleménye szerint, és mint arról a 24.hu tudomást szerzett, rövidesen Magyarországra is kiterjed. Azok az előfizetők, akik fiókadataikat (e-mail-cím, jelszó) mások rendelkezésére bocsátják, levelet kapnak, mely tájékoztatja őket, hogy az előfizetés csakis egy háztartásra érvényes, valamint megmutatja, hogyan ellenőrizhetik, hogy ki használja még a fiókjukat, hogyan tehetik ki a nem kívánt eszközök szűrét, de azt is, hogy miként kell profilt áthelyezni egy új előfizetéshez, aminek a költségeit már a másik fél állja, valamint hogyan lehet megosztani a Netflixet vendégfelhasználóval havi 990 forintért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.