Hirdetés

Befutottak az első iPhone 12 és iPhone 12 Pro tesztek



|

Amerikával ellentétben hazánkban drágulnak az iPhone 12 mobilok, de hogy megérik-e a pénzüket, az kiderül az első értékelésekből.

Hirdetés

A közelmúltban az Apple hivatalosan is leleplezte az iPhone 12 családot, amelybe négy készülék (iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max) tartozik.

Mindegyik támogatja az 5G-t, Super Retina XDR Oled kijelzőt használnak (amit Ceramic Shield bevont óv), baráti viszonyt ápolnak a Dolby Visionnel és a HDR 10-zel, az IP68-as besorolásuknak köszönhetően pedig akár fél óráig is bírják 6 méter mélyen.

A különböző modellek különböző kijelzőmérettel, teljesítménnyel és külsővel lettek felvértezve, amelyek árcédulája között is komoly különbségek vannak. Mint minden újabb iPhone-generációkor, úgy most is az érdekelte a leginkább a sajtót, hogy mennyi fejlődés történt az előd óta, amit olyan változások is aláhúztak, mint a szögletes dizájn és a töltő hiánya. 

Hirdetés

Mivel az iPhone 12 és a 12 Pro is megjelenik október 23-án (a másik két modellre november 13-ig kell várniuk az érdeklődőknek), ezért a sajtó képviselői (persze nem nálunk) már kaptak is egy-egy tesztpéldányt az Apple-től, és megszülettek a legelső értékelések.

A The Verge cikke kifejezetten elismerően beszélt róla, hogy a legtöbb évvel szemben idén a vállalat valóban sokat újított (az erősebb processzor és a továbbfejlesztett kamera mellett új dizájn, új OLED képernyő, 5G és teljesen új töltő-kiegészítő ökoszisztéma is bekerült a csomagba), így szerintük a standard iPhone 12 az az okostelefon, amire a legtöbb vásárlónak szüksége lehet, ha egy új iPhone-t szeretne beszerezni. 9/10-es pontszámuk  magáért beszél, ami pedig illeti: a kék sarokban a kiváló kamera, az elegáns dizájn, az ígéretes MagSafe ökoszisztéma és a továbbfejlesztett kijelző, míg a piros sarokban az 5G költségei, az árcédula és az akkumulátor apróbb visszafejlődése foglalt helyet. 

Hasonló játszódott le az erősebb hardverrel és nagyobb kijelzővel megáldott, de ezek miatt természetesen drágább iPhone 12 Pro tesztjében is: a kamera, a teljesítmény, a Dolby Vision és az 5G sebessége dicséretet érdemelt, míg az akkumulátor és az alapkiadáshoz képest kevés újítás megrovásban részesült a készülék. "Az új iPhone 12 Pro sok olyan dolgot tartalmaz, amellyel most nem nagyon tudsz mit kezdeni" - írta a The Verge munkatársa a bevezetőjében. 

Az Engadget sem szégyenlősködött és rögtön rávetette magát mindkét masinára: az "Apple belépett az 5G korába" alcímű fejtegetésükben arra a következtetésre jutottak, hogy a szakadék a sima iPhone és a Pro változat között minden eddiginél kisebb, méghozzá előbbi javára.

Az iPhone 12-re 91-es pontszám került, míg a 12 Pro kevesebbet, 89-et érdemelt ki. A dizájnt, a kijelzőt, a teljesítményt és a kamerákat ők is éltették, viszont az akkumulátor idejével, az árazással és az alkalmazások/iOS 5G-re való alkalmazásával nem voltak kibékülve. Ők is úgy érzik, hogy a Pro modell inkább egyfajta tesztkörnyezete azoknak a funkcióknak és tapasztalatoknak, amik később a mainstream részévé válnak, így a The Vergéhez hasonlóan az alapkiadást preferálták. 

A Techradar már némileg másképp ítélte meg az almás cég iPhone 12-es újdonságát: "kis fejlődés, nagy potenciál" felkiáltással azt kifogásolták, hogy a kamera hasonló a tavalyihoz, az aksi a legnagyobb jóindulattal is csak okénak nevezhető, és a mobil ára az egekbe nőtt az iPhone 11-hez képest. Volt azért olyan is, ami meggyőzte őket: többek között a színpompás OLED kijelző, a jövőt elhozó 5G és a korábban már említett MagSafe rendszer elérte, hogy 4 csillagot szavazzanak neki az 5-ből.

Különös módon a Wired épp ellenkezőleg gondolta: ők egy pazar kamerával felszerelt gyors mobilként tekintenek az iPhone 12-re, amit élvezni fog az, aki iOS-t szeret használni, azonban úgy érzik, hogy csak az 5G miatt nem éri meg a vásárlás, mivel igencsak költséges a beruházás. 7/10-es értekezésük egyébként abban egyetért a Techradaréval, hogy az iPhone 11-éhez képest nem történt nagy előrelépés sem kamera, sem akkumulátor tekintetében. 

Egy viszont biztosnak tűnik: nagyon sokan rendelték elő az iPhone 12 mobilokat. Egyes becslések szerint az előrendelési időszakban az iPhone 11 modelleknél is népszerűbbek voltak az új készülékek, szóval ha netalántán kamera és akkumulátor tekintetében nem is tudta leverni az új generáció az előzőt, az eladások területén még simán összejöhet a trónfosztás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.