Hirdetés

Bejelentették a Xiaomi Pad 6 és a Pad 6 Prót



|

Ismerős formával érkezik a Xiaomi két új tabletje.

Hirdetés

Ugyan kétségtelenül a Xiaomi 13 Ultra volt a gyártó mai eseményének csúcspontja, nem szabad megfeledkeznünk a két frissen bemutatott tabletről sem, a Xiaomi Pad 6-ról és a Pad 6 Próról, amik számos fontos fejlesztés mellett új külsőbe is költöztek, amik egyszerre idézik az iPad Prók és a Xiaomi 13-as mobilszériájának külsejét.

Fontos fejlődésen esett át például a kijelző, mindkét modellben egy 11 colos IPS LCD kerül 1800x2880-as felbontással. A 16:10-es képarányú panel a Próban 144Hz-es, a sima modell pedig megtartotta az ötödik széria 120Hz-es frissítési arányát.

Hirdetés

A belső specifikáció is izgalmas, a Pad 6 Próban a Snapdragon 8+ Gén 1 dolgozik, míg a Pad 6 a Snapdragon 870-es SoC-vel érkezik. Mindkét eszköz az Android 13-ra épülő MIUI 14-gyel érkezik, amit hosszan élvezhetünk majd a flagship 8,600 mAh kapacitású akkumulátorával. A Xiaomi Pad 6, tehát a kisebbik modell még nagyobb, 8,840 mAh-s lesz, a Pro 67W-os töltésével szemben azonban "csak" 33W-tal tölthető.

Kamera fronton már nagyobb az eltérés, a Pro modellben egy 50 MP-es hátlapi és egy új, 20 MP-es hátsó lencse dolgozik, ami videóhívás közben képes követni minket, az alap modell viszont mindössze egy 13 MP-es hátsó, és egy 8 MP-es előlapi szenzort vonultat fel. Még szerencse, hogy a hangzással nem lesz gond, mindkét verzió ugyanis egy hat elemből álló, Dolby Atmos hangszóró csomagot kap.

A Xiaomi Pad 6 és a Pad 6 Pro elérhető lesz feketében, kékben, és pezsgő aranyban. Az alap modell 291 dollár környékén debütál, ez a 6/128GB-os modell. A Xiaomi Pad 6 Pro nyilván magasabb ársávból indul, itt az alap modell a 8/256GB-os lesz, ez 392 dollárba kerül majd, de a legdrágább, 12/512-es verzióért is "csak" 480 dollárt kérnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.