Hirdetés

Belépőszintű, de 5G-s Snapdragon rendszerchip érkezik



|

A MediaTek, a Huawei és a Samsung belépőszintű megoldásaival száll majd szembe az 5G-képes Qualcomm Snapdragon SM6350-es lapka.

Hirdetés

Egyre terjed az 5G, a csúcsmobilok után lassan már a prémium középkategóriában is elérhető a technológia. A gyártók persze szeretnék még tovább gyorsítani annak terjedését, és ebben kulcsszerep jut a chipszállítóknak. Hamarosan a belépőszintet is beveszi az 5G, hála például a MediaTek MT6853-as, a Huawei Kirin 720 5G vagy a Samsung közelgő Exynos 880 5G rendszerchipjének. Ezeknek állít majd riválist a Qualcomm, kínai források szerint egy hamarosan debütáló Snapdragon 6-szériás lapkával. 

Hirdetés

Az általában megbízhatónak mondható Digital Chat Station értesülései szerint az 5G-s SoC az SM6350 modellszámon érkezik majd. Két Cortex-A77-es magja lesz 2,25 GHz-es órajellel, valamint hat Cortex-A55-ös 1,8 GHz-es órajellel. Ehhez Adreno 615-ös GPU-t társítanak. 

Az ártakarékos 5G-s mobilok 2020 második felében érkezhetnek meg a piacokra, úgy saccolják, hogy az Európában még nem annyira ismert Vivo lehet az első a gyártók versenyében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.