Hirdetés

Bemutatkozott a Galaxy S9-be kerülő Samsung Exynos 9810



|

Multimédia és mesterséges intelligencia terén is fejlődött a 10 nm-es chip.

Hirdetés

A mobilos chipek egyre gyorsabbak és erősebbek, de manapság kitűnni is egyre nehezebb a mezőnyből. A Samsung ezért több fronton is vonzóbbá tette az új, végre bemutatkozott Exynos 9810-es SoC-t, amely nem csak gyorsabb az elődjénél, de gyorsabb LTE-modemet is kapott, illetve haladó támogatást a mélytanulásra építő képfeldolgozáshoz. 

Hirdetés

Az Exynos 9810 alapvetően a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ modellekben debütál majd, és később a Galaxy Note 9-ben is helyet kap. Ennek ellenére elvileg autókban és más termékekben is felhasználható a 2,9 GHz-es, 8-magos processzorral szerelt chip. Az elődöt jelentő Exynos 8895-höz képest 40 százalékkal jobb többmagos és kétszer jobb egymagos teljesítményre képes. 

Természetesen külön egység védi az olyan biometrikus adatokat, amelyeket az ujjlenyomat-olvasó, az íriszszkenner vagy az arcfelismerő gyűjtöttek be, a Cat 18-as LTE-modem pedig 1,2 Gbps-os letöltési és 200 Mbps-os feltöltési sebességekre képes. Egy új, többformátumos kodek is segíti a gyorsabb és hatékonyabb kép-és videofeldolgozást. 

A Samsung Galaxy S9-es szériája Európában biztosan az új Exynos 9810-zel jelenik meg, de Amerikában a Qualcomm Snapdragon 845-ös lapkáját kapja. Nem túl meglepő módon hasonló tudással bír a Snapdragon 845 is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.