Hirdetés

Bemutatkozott a Huawei első hajtogatható telefonja



|

A Motorola és a Samsung után a Huawei is előállt a maga flip-mobil elképzelésével.

Hirdetés

Mozgalmas napok zajlanak a hajtogatós mobilok piacán, hiszen nemrég a Honor is elkezdte csepegtetni az infókat az első ilyen telefonjáról, most pedig a márka egykori anyacége, a Huawei is bemutatott egy újabb összecsukható modellt.

Ez pedig nem más, mint a korábban már kiszivárgott Huawei P50 Pocket, amely a Motorola RAZR-hez és a Samsung Galaxy Z Flip3-hoz hasonlóan clamshell, azaz kagylóhéj kialakítást kapott.

Hirdetés

A kínai gyártó hajtogatós modelleinek száma ezzel kettőre bővült, hiszen a kínálatban ott kelleti magát a tavasszal megjelent (harmadik generációs) Mate X2 is, melyet könyv módjára lehet kisebb táblagéppé nyitni. A P50 Pocket különlegessége, hogy a Huawei egy egyedi mechanikát tervezett hozzá, így összecsukott állapotban nincs rajta látható rés.

Ami pedig a főbb specifikációkat illeti, a következőket érdemes tudni az új mobilról:

  • Kijelző: OLED, 120 Hz-es képfrissítéssel
  • Chip: Qualcomm Snapdragon 888 4G (5nm)
  • Memória/tárhely: 8GB/256GB; 16GB/512GB
  • Kamera: 40 MP széles látószögű, 13 MP ultraszéles látószögű, 32 MP-es kiegészítő lencse
  • Előlapi kamera: 10,7 MP, 4K/30fps
  • Akkumulátor: 4000 mAh, 40W-os gyorstöltéssel

A P50 Pocket természetesen már a Huawei saját, Android-alapú operációs rendszerét, a nyáron megjelent HarmonyOS 2.0-t használja, és fekete, fehér, valamint egy "prémium" arany színben választható.

A telefon első körben csak Kínában lesz elérhető, jüanból átszámolva tárhelytől függően 460-565 ezer forint körüli áron, de a Huawei megerősítette, hogy globális rajtot is tervez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.