Hirdetés

Bemutatkozott a Nokia G21



|

A cég legújabb belépő szintű készüléke sajnos több ponton is elulmúlta a várakozásainkat.

Hirdetés

A Nokia néhány évvel ezelőtt kezdte el meghódítani az androidos piacot, és bár kétségtelenül voltak jó próbálkozásaik, a nagy áttörés egyelőre várat magára. A cég a hétvégén mutatta be a tavaly nyáron debütált Nokia G20 utódját, és bár több pontos is sikerült kívánatosabbá tenni a pénztárcabarát készüléket, sajnos vannak a telefonnak komoly hiányosságai.

A tavalyi modell 48 MP-es főkameráját például 50 MP-esre cserélték, helyette viszont elhagyták az 5 megapixeles széleslátót, így máris előnytelennek tűnik a váltás.

Hirdetés

A Helio G35-ös SoC-t egy Unisoc T606 váltotta (ebben két Cortex-A75 és hat Cortex-A55 mag, valamint egy Mali-G57 MP1 grafikus chip dolgozik), a 6,5 hüvelykes HD+ LCD kijelző képfrissítése pedig 60-ról 90 Hz-re nőtt.

Jól hangzó újítás, hogy az 5050 mAh-s akkumulátort immár 10 helyett 18W-tal is tölthetjük, a dobozban azonban továbbra is csak egy 10W-os adapter található, ahogy azt sem igazán értjük, miért Android 11-gyel kerül a boltokba a telefon. A gyártó szerint persze támogatni fogják az Android 12-t, de akkor is kihagyott ziccernek tűnik a dolog. A készülék 170 eurós áron kerül majd a boltok polcaira, kíváncsian várjuk, mennyire lesz népszerű a kínai konkurencia által dominált szegmensben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.