Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung 200 megapixeles kamerája



|

A nagy felbontású érzékelő mellett egy fejlettebb autofókusszal bíró, 50 megapixeles technológiával is előállt a vállalat.

Hirdetés

A Xiaomi által is használt, 108 megapixeles ISOCELL szenzora után a Samsung tovább emelte a tétet, és bemutatta a világ első 200 megapixeles mobilos érzékelőjét, az ISOCELL HP1-et.

A bejelentés nem érte teljesen váratlanul a világot, mivel egy ideje már keringtek pletykák a fejlesztésről, illetve arról is, hogy a Galaxy S22-ben debütálhat a technológia. Az utóbbiról ugyan továbbra sem esett szó, de még mobil nélkül is izgalmas a koreaiak újdonsága.

Hirdetés

Habár a 200 megapixeles rekord elismerésre méltó, a mindössze 0.64μm méretű pixelek nem rúgják be az ajtót, de ilyen magas felbontásnál ez nem is meglepő. Ennek ellenére a Samsung azt ígéri, hogy a HP1 így is "lenyűgöző mennyiségű" részletet képes megörökíteni, s hogy fotói még kivágva is élesek maradnak.

A szenzor fontos újdonsága a ChameleonCell nevű pixel-binning technológia, amely rosszul megvilágított környezetben akár 16 szomszédos képpont adatait is ötvözni tudja a megfelelő minőség érdekében. Az így kapott 12,5 megapixeles fotók már 2,56μm-es képpontokból állnak. Ami pedig a videózást illeti, a plafon ugyanúgy 8K/30fps, mint a 108 megapixeles ISOCELL HM3-nál.

A Samsung másik leleplezett szenzora az ISOCELL GN5, ami ugyan csak 50 megapixeles, de a fotodiódák sűrű (képpontonként 2, függőleges és vízszintes kereséssel) elhelyezésének köszönhetően a gyártó állítása szerint bármilyen irányba, azonnal képes autofókuszálni.

Az új érzékelők gyártása már megkezdődött, így ha minden jól megy, hamarosan a gyakorlatban is megismerkedhetünk velük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.