Hirdetés

Bemutatkozott a Xiaomi 13 és a 13 Pro



|

Idén is csábító specifikációkkal támadnak a Xiaomi aktuális csúcsmodelljei.

Hirdetés

Az eredeti tervek szerint a Xiaomi már december elsején leleplezte volna a tavaly kivezetett Mi-előtag nélkül ringbe szálló legújabb csúcsmobiljait, a Xiaomi 13-szériát, ám a kínai gyártó végül elhalasztotta a rajtot, így várni kellett még néhány napot a generációváltással.

Immáron azonban hivatalosan is megmutatta magát a Xiaomi 13 és a 13 Pro, melyek a zászlóshajóktól elvárható, izmos hardverrel képviselik a márkát a felső kategóriában.

Hirdetés

A legérdekesebb természetesen az abszolút bajnok 13 Pro, amely egy 6,73 hüvelykes, Gorilla Glass Victusszal védett LTPO OLED kijelzővel támad. Ez a specifikációi nagy részét tekintve az elődből ismert panel, lekerekített élekkel, 120 Hz-es frissítéssel, 1440 x 3200 pixeles (522 ppi) felbontással, Dolby Vision és HDR10+ támogatással, a maximális fényerő viszont 1900 nitre nőtt a Xiaomi 12 Próban elérhető 1500 nitről.

A teljesítményről a Qualcomm aktuális, 4 nm-es Snapdragon 8 Gen 2-es chipje gondoskodik, amelyet tárhelytől (128, 256, 512 GB) függően 8 és 12 GB memória támogat. Ami a kamerás képességeket illeti, a hátlapon ezúttal is egy Leica-közreműködéssel szállított háromlencsés rendszert találunk egy 50,3 MP-eles széles látószögű, egy 50 MP-es ultra széles és egy 50 MP-es telefotó lencsével. A szenzor a Xiaomi 12S Ultrában már bizonyított Sony IMX989, a telefotó lencse pedig már 3x-os optikai zoomot kínál.

Az akkumulátor kapacitása 4820 mAh, ami akár 120W-os vezetékes töltéssel is táplálható, míg a vezeték nélküli fronton 50W, a visszafelé töltésnél pedig 10W a maximum. A Xiaomi fekete, kék, fehér és menta színekben szállítja a készüléket, amely kerámia hátlappal is érzékelteti, hogy prémium kütyüvel van dolgunk.

A jó hír, hogy az alap Xiaomi 13 is ugyanarra a Snapdragon 8 Gen 2 SoC-ra épül, és memória/tárhely fronton is megegyezik a 13 Pro kínálatával, így a teljesítményben nem kell kompromisszumot kötniük a vásárlóknak. A kijelzőben már annál inkább: a 6,36 hüvelykes, 120 Hz-es panel csak sima OLED, nem kapott lekerekített éleket, kisebb a felbontása (1080 x 2400 pixel, 414 ppi) és a Gorilla Glass Victus sem jár mellé. A maximális fényerő viszont ugyanúgy 1900 nit, így itt nem érhető tetten a spórolás.

A Xiaomi 12-höz képest a kamerás fronton történt a legnagyobb ugrás. Az elődön egy 13 MP-es ultra széles és egy 5 MP-es telefotó-makró lencse teljesített szolgálatot az 50 MP-es fő hátlapi szenzor mellett, a Xiaomi 13 esetében viszont egy 10 MP-es telefotó és egy 12 MP-es ultra széles szenzort kapunk, míg a fő egység valamivel jobb (f/1.8-as) rekeszértékkel kecsegtet. A szelfi kamera szintén fejlődött, a 13 MP-es, HDR-támogatott lencse már f/2.0-s rekeszértékkel örökíti meg a fizimiskánkat.

Az akkumulátor a Xiaomi 13 Próénál valamivel kisebb, 4500 mAh, és a vezetékes töltésben is csak 67W-ot támogat. Cserébe a vezeték nélküli maximum ugyanúgy 50W, és a 10W-os visszatöltés sem hiányzik a repertoárból. Az alapmodell esetében a Xiaomi valóságos színparádét rendezett:  fekete, kék, fehér, menta, szürke, sötétkék, piros, zöld és sárga kivitelekben kerül piacra a mobil, az élénkebb árnyalatokat viszont csak a feláras "Limited Custom Color" variánsban kérhetjük.

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro értékesítése december 14-én indul Kínában. Az alapmodellért 550 eurónyi (kb. 230 ezer forint), a csúcskivitelért pedig 700 eurónyi (kb. 290 ezer forint) jüant kér a gyártó. Az európai forgalmazást illetően még nem közöltek pontos dátumot, de valamikor a jövő év elején számíthatunk rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.